november 2, 2016

Terrasscherm als privacy scherm

Wij kunnen onze windschermen uitvoeren met diverse soorten glas. Dit varieert van gehard veiligheidsglas, gelaagd glas, gekleurd glas of, zoals bij dit project met gezuurd glas, ook wel melkglas, of gesatineerd glas genoemd.
Door gebruik te maken van dit type glas dient het terrasscherm niet alleen als windvanger, maar biedt het tevens privacy op uw (dak) terras.

privacy scherm
gesatineerd glas

Druk verkeersplein

Dit terras in Raamsdonkveer ligt op enkele tientallen meters van een druk verkeersplein. De bewoners wilden graag gebruik maken van hun nieuwe terras, maar voelden zich voor het drukke verkeer enorm in de kijker zitten. Daarnaast gaf het drukke verkeer voor de deur toch ook wel enige vorm van geluidsoverlast. Daarnaast had men altijd last van de wind.
Een houten schutting wilde men niet, en paste overigens ook totaal niet in de sfeer van het gebouw. Dus ging deze familie op zoek naar een alternatief en heeft men Haco Terrassen gevraagd om advies. Op dit grote terras hebben we aan beide zijden een opstelling met windschermen aan de bestaande muur gemonteerd, en hebben we mooie zithoeken gecreëerd. Overigens hebben we niet het hele terras omheind zodat men toch ook van het uitzicht kan blijven genieten.

privacy mat glas
stripping op terrassscherm

Gehele glaspartij

In dit geval heeft men ervoor gekozen om de gehele glaspartij te voorzien van privacy glas, maar een alternatief was deels privacy-, deels helder glas geweest of om banen op het glas aan te brengen. Haco Terrassen produceert haar schermen in eigen fabrieken in Alkmaar en Nieuwegein en maken naast de standaard schermen ook vele schermen op maat en naar wens. Wij vinden het leuk om met u mee te denken om zodoende een passende oplossing voor uw uitdaging te vinden.

Heeft u (over) last van de wind, van het geluid of wilt meer privacy en wilt u niet een standaard houten schutting, maar een product met uitstraling en een open karakter? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. U bent van harte welkom in één van onze showrooms in Alkmaar of Nieuwegein, en desgewenst komen wij bij u op locatie langs om de mogelijkheden met u door te nemen.

Deel bericht: