088 - 4226 - 000 terrassen@haco.nl

Parasol of Terrasoverkapping?
Steeds vaker krijgen wij van Haco Terrassen vragen van horeca ondernemers over het overkappen van het terras. Wat is nu verstandig; een parasol of een vaste terrasoverkapping met een schuifdak wat geopend en gesloten kan worden?

Er is voor beide wat te zeggen. Laten we beginnen met het feit dat beide opties zorgen voor een extra stuk comfort voor uw gasten, en dus voor extra klandizie en rendement op uw terras. Ook kunnen beide opties gecombineerd worden met de windschermen van Haco.

Maar uiteraard is er ook verschil.
Hieronder proberen we de verschillen even op een rijtje te zetten zodat we u wellicht een stapje op weg kunnen helpen in uw keuze. Uiteraard zijn onze adviseurs bereidt om e.e.a. bij u op locatie toe te komen lichten.

PARASOL TERRASOVERKAPPING
Eenvoudig zelf te plaatsen Montage over het algemeen door de leverancier uitgevoerd
Snel (tijdelijk) te verwijderen Niet tijdelijk te verwijderen
Niet regenvast. Een parasol in geen paraplu. Onze doeken zijn bestand tegen een lichte regenbui. Geen afvoer van regenwater Kan in volledig regenvaste uitvoering geplaatst worden. Ook met regenafvoer op HWA mogelijk
Flexibel inzetbaar, mits niet in de grond verankert Staat altijd op een vaste plaats
Bij zwaardere wind moet een parasol ingeklapt worden Kan ook bij zwaardere wind ingezet blijven worden. Bij Haco zijn zelfs stormvaste uitvoeringen leverbaar
Leverbaar in diverse afmetingen, kleuren en vormen Leverbaar met diverse materialen en kleuren
Staan los van de gevel, dus (meestal) geen navraag bij huurbazen Vast gemonteerd aan de gevel
Zijn bij de meeste gemeentes zonder vergunning te plaatsen Bij de meeste gemeentes is hier een vergunning voor nodig
Te koppelen met onze windschermen, maar niet als stabiele constructie. Bouwkundig te koppelen met onze windschermen, waardoor er een soort van serre gebouwd kan worden. Hierdoor is uw terras vaker en langer inzetbaar. In de meeste gevallen 12 maanden per jaar
Aan te zijkant uit te breiden met “losse” flappen Aan de voor-, en zijkant uit te breiden met screens
Relatief lage investering Stevige investering

Is er een conclusie te trekken? Nee. Want voor iedere ondernemer zal het ene argument zwaarder wegen dan het andere. U zult dus goed de zaken tegen elkaar af moeten zetten. Wij helpen u hier graag bij.
Heeft u interesse in één van deze producten? Schroom niet en neem even contact met ons op voor een volledig vrijblijvend gesprek / advies.